Општина Охрид и оваа година ќе се вклучи во најголемата светска еколошка акција "Часот на планетата Земја"

Утре на 27.03.2021 година (сабота) во периодот од 20.30 до 21.30 часот ќе бидат исклучени светилките на следните репрезентативни локации, објекти и споменици во Охрид:Црква „Свети Јован Богослов“, Канео;Црква „Света Софија“;Самоилова тврдина,Месноста „Палошник“;Античкиот театар;Кеј „Македонија“;Гимназија „Свети Климент Охридски“;Плоштад „С

Прочитај повеќе

Израел привремено одобри спреј за нос кој може да го спречи ширењето на корона вирусот

Израел и Нов Зеланд издадоа привремено одобрение за продажба на спрејот за нос со азот диоксид на биотехнолошката компанија SaNOtize Research and Development, кој би можел да придонесе за спречување на ширењето на вирусот.Производството на спрејот Enovid почна во Израел со партнерската компанија Nextar Chempharma Solutions Ltd и се очекува дека п

Прочитај повеќе

Охридскиот аеродром (LWOH) отсега и на Авиосимулаторот на „Мајкрософт“

љубениците во авијацијата кои не се професионални пилоти, а кои летаат со најразлични типови авиони преку симулатори, отсега ќе можат да летаат кон и од охридскиот аеродром „Свети Апостол Павле“.Тоа им го овозможи информатичарот Тео Геровски, кој ја изработи апликацијата наменета за симулаторот за летање на „Мајкрософт“, изработувајќи импресивна

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива