Ослободете се од алергијата во домот

Становите и куќите се дом на многу алергенски микроорганизми кои, доколку се присутни подолг период, можат да бидат штетни по човечкиот имунолошки систем и да создадат непријатности во форма на алергии. Како да се избориме со овој проблем?Квалитет на воздухотМногу алергени (предизвикувачи на алергии), вклучувајќи го и животинскиот првут и пра

Прочитај повеќе

Од охридско-струшките убавини: Црква Св. Недела, село Драслајца (фото)

Од охридско-струшките убавини, денес виртуелно ќе ве прошетаме до струшкото село Драслајца и црквата Св. Недела.Драслајца е село во Општина Струга, кое се наоѓа во средишниот дел на Струшко Поле. Во селото има една главна селска црква, посветена на Успение на Пресвета Богородица, и една манастирска црква посветена на Света Недела.

Прочитај повеќе

Продадена првата дигитална куќа во светот за половина милион долари

Пандемијата смени многу работи во нашите животи. Се што можевме префрливме од реалниот во дигиталниот свет, а понекогаш изгледа како и сами да живееме во некаква дигитална футуристичка матрица.Но, во последно време посебно внимание привлекуваат NFT (non-fungible tokens), односно незаменливите токени кои служат како некој вид на дигитална сопстве

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива