Импресивно видео од автопилотот на Илон Маск

Дел од сопствениците на автомобили на Teslа веќе некое време уживаат во можностите на софтверот Full Self-Driving Beta, со кој возилата можат да управуваат самостојно и без интервеција на возачите. Сепак, бидејќи не е целосно автономно возило каде што целосно се препушта контролата на компјутерот, секогаш треба да ги имате рацете на воланот за да м

Прочитај повеќе

Уште 11 нови книги и сликовници за деца во охридската Библиотека

На 2 април се одбележува Светскиот ден на литературата за деца. По тој повод и оваа среда, како и претходната рубрика нови книги во Библиотеката ја отстапуваме на дела создадени за деца. На листата за денес се дури 11 интересни наслови од домашната и светската продукција на литература за деца . Од денеска најмладите наши читатели можат да ги зајм

Прочитај повеќе

Уште 11 нови книги и сликовници за деца во охридската Библиотека

На 2 април се одбележува Светскиот ден на литературата за деца. По тој повод и оваа среда, како и претходната рубрика нови книги во Библиотеката ја отстапуваме на дела создадени за деца. На листата за денес се дури 11 интересни наслови од домашната и светската продукција на литература за деца . Од денеска најмладите наши читатели можат да ги зајм

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива