И оваа година Црвен крст Охрид организира курс за спасители на отворени води

Во рамки на подготовките за претстојната летна сезона Црвен крст Охрид организира обука за спасители на отворени води која ќе се реализира во периодот од 3 – 10 јули. 2019 г. Обуката која ќе се изведува на Охридското езеро содржи теоретски и практичен дел, а ќе ја водат национални и меѓународни инструктори за безбедност на вода според стандардите н

Прочитај повеќе

Фото на насловна - охридско пристаниште, 1942 година

Нашиот бисер, Охрид, секогаш плени со своите убавини и прекрасни пејзажи кои се раѓаат од нив. Овој пат нашата насловна страна ќе ја краси фотографија од 1942 година, на која убаво се гледа охридското пристаниште. Фотографијата за јавноста ја постираше нашиот сограѓанин Милчо Георгиевски.

Прочитај повеќе

Спуштени завесите на шестото издание на `Вдиши театар`

Со настапот на театарскаите групи на Црвен крст Ужице и Црвен крст Крагуевац на сцената на Центарот за култура „Григор Прличев“ и во предворјето на црквата „Св.Софија“ беа спуштени завесите на шестото издание на Меѓународниот аматерски театарски фестивал „ВДИШИ ТЕАТАР“ кој во организација на Црвен крст Охрид од 12-16 јуни 2019 г. се одржа во Охри

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива