На 2 јули започнуваат Летните уметнички ноќи на улица Самоилова

Во културно-информативниот центар “Култура 365” на 2-ри јули,во пресрет на празникот на Свети Наум Охридски, од 20 часот ќе се одржи културно-уметничка вечер посветена на Свети Наум и на седмочисленичката дружина.Во чест на светителот, пригодна беседа насловена “Свети Наум на фонот на македонската културна историја” ќе одржи професор доктор Дим

Прочитај повеќе

Фото на насловна: Парче охридска убавина од минатото

И овој пат, како и секогаш, со задоволство споделуваме дел од минатото на Охрид, парче од мозаикот кој ја создал вечната убавина на нашиот град. Фотографијата временски не е точно означена, но се работи за периодот на доцните 60-те и почетокот на 70-те години на минатиот век. За јавноста ја постираше Никола Јанески.

Прочитај повеќе

Во тек е акција за отстранување на нелегално поставена урбана опрема

Одделението за инспекциски надзор-Инспекторат при Општина Охрид заедно со службите на ЈП „Охридски комуналец” и СВР Охрид, денес започнаа координирана акција за отстранување на нелегално поставената урбана опрема пред угостителските објекти во Охрид.Акцијата се спроведува врз основа на реализираните инспекциски контроли, со кои биле утврдени лок

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива