Пицерија Немо има потреба од помошник во кујна!

Пицерија Немо вработува помошник/чка во кујна на неопределено време, со или без работно искуство. Заинтересираните кандидати повеќе информации може да добијат на 071/ 231-071 или да се обратат директно во пицеријата на ул.`Цар Самоил` бр.3.

Прочитај повеќе

Copper Art Dani од синоќа на нова локација (фото-галерија)

Охриѓанката Данче Наумоска, која веќе 18 години го негува занаетот на изработка на рељефни слики, од синоќа својата уметност ќе ја претставува и нуди на посетителите во уште еден простор – во близина на фонтаната кај стариот Чинар.Данче Наумоска изработува уникатни рељефни слики, но и друг вид украси и парчиња накит, во кои секој клиент може да п

Прочитај повеќе

Побарајте ги новите наслови во охридската Библиотека

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:“Љубовта е хемија” – Зоја“Ќерките на ноќта” – Едгар Волас“Крешендо” – Бека Фицпатрик“Крилја” – Априлин Пајк“Денес ме има, утре ќе ме нема” – Мерилин Кеј“Огнениот прстен” – П. Д. Бакаларио“Моќта на умот тајната на менталната магија” – Вилијам Вокер Аткинсон“Џорџ

Прочитај повеќе