Во среда крводарителска акција во просториите на Гимназија

Со цел обезбедување на доволни количества крв и крвни продукти за потребите на пациентите во здравствените установи во Охрид во летниот период, Црвен крст Охрид организира крводарителска акција која ќе се реализира на 26.06.2019 (среда) во просториите на ОСУ Св.Климент Охридски-Гимназија во периодот од 9-13 ч.

Прочитај повеќе

Празник на Сите Светии - Сисвети

Денес се празнува денот посветен на Сите Светци – Сисвети. Овој празник менува датум, но не и ден - секогаш се слави во неделата по Духовден и меѓу народот повеќе е познат како Сисвети. Црквата го востановила за заедничко сеќавање и празнување на сите светии. Се празнува за да им се оддаде почит на оние светци чии имиња не се познати како поради

Прочитај повеќе

Следува долго, жешко и `нестабилно` лето

Вчера во 17:45 часот, календарски пристигна летото. Веќе од денес (22.06), деновите ќе почнат да се скратуваат за по околу 2-3 минути, а за сметка на тоа ќе се зголемуваат ноќите и тоа до зимскиот солстициум (зимска краткоденица) на 22 декември 2019 година. Летото ќе трае 95 дена и ќе заврши на 23 септември во 9 часот и 50 минути (по средноевр

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива