Вечерва започнува шестото издание на Меѓународниот Аматерски Фестивал `Вдиши театар`

Вечерва започнува шестото по ред издание на Меѓународниот Аматерски Младински Театарски Фестивал „Вдиши Театар“, во организација на Црвен крст Охрид. Фестивалот е можност за промоција на работата на театарски надарените волонтери на Црвен крст Охрид, но и поттик за останатите да се приклучат и ги стекнат и негуваат вештините на актерството. Са

Прочитај повеќе

Утре започнува Меморијалниот турнир во мал фудбал `Ѓоко Чингоски` во Велгошти

Љубителите на фудбалот деновиве ќе уживаат во натпреварите во мал фудбал на спортското игралиште во Велгошти, каде оваа година по втор пат се одржува Меморијалниот турнир во мал фудбал `Ѓоко Чингоски`. На овогодинешниот турнир се пријавени вкупно 27 екипи поделени во 8 групи: ГРУПА А1. Хаак2. Северна Македонија3. Вела4. Стар

Прочитај повеќе

Copper Art Dani од среда на уште една локација

Охриѓанката Данче Наумоска, која веќе 18 години го негува занаетот на изработка на рељефни слики, од среда својата уметност ќе ја претставува и нуди на посетителите во уште еден простор – во близина на фонтаната кај стариот Чинар. Copper Art Dani до сега функционираше во малиот занаетчиски дуќан на ул. `Гоце Делчев`, каде може да најдете уникатни

Прочитај повеќе