Фото на насловна - охридско пристаниште, 1942 година

  Нашиот бисер, Охрид, секогаш плени со своите убавини и прекрасни пејзажи кои се раѓаат од нив.

 Овој пат нашата насловна страна ќе ја краси фотографија од 1942 година, на која убаво се гледа охридското пристаниште.
  Фотографијата за јавноста ја постираше нашиот сограѓанин Милчо Георгиевски.