Основното училиште "Ванчо Николески" од Лескоец дел од Еразмус програмата

Основното училиште “Ванчо Николески“ од с.Лескоец, е вклучено во две годишната програма на ЕРАЗМУС – “Стратешки партнерства за училишна размена“, со училишта од Полска, Турција, Грција, Италија и Португалија. Претседателката на Советот на Општина Охрид, Живка Ангелоска, ги прими претставниците од Измир – Турција, Сасари – Италија, Ксанти – Грција

Прочитај повеќе

На Американскиот Универзитет во Благоевград ќе биде претставена поезијата на Славе Ѓорѓо Димоски

На покана на Американскиот универзитет во Благоевград четврток на 21 ноември ќе биде претставена поезијата на македонскиот поет Славе Ѓорѓо Димоски. Пред присутните ќе се чита поезија на македонски и на аглиски јазик објавена во неговите книги Engravings (Гравири) и Field. Batelevield? (Поле. Бојно поле?), а ќе биде воден и разговор со поетот за

Прочитај повеќе

Време е на визити и домашни слави - уживајте во најслатките домашни изработки

Започнаа домашните празници, слави, а родендени се прославуваат во текот на целата година. Вашите специјални моменти зачинете ги со највкусни торти и визитарски колачи, изработени од вредните раце на охриѓанката Лиле Велјановска, која ќе придонесе да уживате во најслатки задоволства. Почувствувајте го вкусот на домашните изработки кои изобилуваат

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива