Охриѓани, повторно да ја покажеме хуманоста на дело – потребни и сме на малата Ева!

 Дванаесет годишната охриѓанка Ева боледува од тумор на мозокот, Pilocytic Astrocytoma. За да ја победи лошата болест неопходно е во феруари  да се оди на радио терапија во Турција, каде девојчето е оперирано пред крајот на 2019 година.

 Вклучувајќи ги и приемните прегледи, целиот третман во Турција чини 18 500 €, средства кои родителите на Ева не се моќни самостојно да ги обезбедат.

Да бидеме хумани, да покажеме како и многу пати досега дека сме луѓе кои секогаш организирано и сложно излегуваат во пресрет на оној кому најмногу му е потрбна нашата помош. Да помогнеме малата Ева да ја победи болеста, и да му се радува на животот!  Нашето малку, за некого значи живот!
 
Жиро сметка за донации од Македонија: 240127104572478 – Зоран Колоски
 
За хуманите луѓе надвор од Македонија: IBAN: MK07240127104572478