Смути од банана и ѓумбир - за потенка половина

Ако сте во потрага по хранливо, вкусно, но и здраво освежување, смути напитокот од банана и ѓумбир е вистинскиот избор за вас. Ќе го направите многу лесно и брзо, а ќе ви бидат потребни само компоненти што лесно се наоѓаат и немаат висока цена на чинење, како што се свеж ѓумбир, банана, спанаќ и некаков вид на смрзнато бобесто овошје.Потребни сос

Прочитај повеќе

Се уредуваат зелените површини на регионалниот пат Охрид - Св. Наум

Екипи на ЈП „Охридски комуналец“ интензивно работат на уредување на зелените површини од банкините и тротоарите на потегот од бензинската пумпа кај Билјанини извори до хотелот „Инекс Горица“. Акцијата се реализира во соработка со Агенцијата за државни патишта којашто е надлежна за одржување на регионалниот пат Охрид- Св. Наум и истата продолжу

Прочитај повеќе

Денес календарски пристигна есента!

По доста жешкото и сушно лето, денес, 22 септември (267-иот ден во годината), во Македонија и на северната хемисфера, календарски започна есента. Во Македонија, есента официјално пристигна во 15.30 часот по средноевропско време. Во првиот ден на есента, денот и ноќта на целата Земјина топка траат подеднакво, со тоа што на северната хемисфера е

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива