Општина Охрид се вклучи во проектот "Ослободи го умот од корупција"

Со пригоден промотивен настан кој се одржа денеска, Општина Охрид се вклучи во проектот „Ослободи го умот од корупција“ кој го имплементира Здружението на граѓани -театар „Боеми“ со поддршка на Амбасадата на САД во Скопје и Министерството за локална самоуправа.Пред присутните на настанот, се обрати претседателката на Советот на Општина Охрид, Жив

Прочитај повеќе

Доделени сертификатите на генијалците кои ја завршија Бреинобреин програмата

На пригодна свеченост пред седиштето на Црвен крст Охрид, со почитување на мерките за заштита од Ковид-19, денес беа доделени сертификатите на шестата генерација ученици кои успешно го завршија десеттото ниво, односно комплетната Бреинобреин програма. Покрај сертификатите децата добија и скромни подароци, а родителите не го криеја своето задоволств

Прочитај повеќе

Фото на насловна - охридската Пошта пред 60-ина години

Фотографијата која деновиве ќе биде дел од нашата насловна страна е уште еден доказ колку урбанистички е изменет ликот на Охрид, од пред 60-ина години до денес. Минатото на Охрид изобилува со фотографии на кои се прикажани природните убавини на градот, зеленилото кое ги опкружува малиот број големи градби, нешто што денес е обратно-пропорционалн

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива