Црвен крст - Охрид организира обука за негователи

Со цел развивање на услугите за долготрајна нега на стари лица од страна на квалификуван и професионален кадар, Црвен крст Охрид организира втора обука за неговател/ка на стари и немоќни лица. Обуката, која содржи теоретски и практичен дел, трае 3 месеци, а ќе се реализира во простории на Црвен крст Охрид прилагодени и опремени со потребната оп

Прочитај повеќе

Се одржа 32.издание на манифестацијата "Охридски староградски средби"

Вчеравечер пред платото на Центарот за култура „Григор Прличев“ се одржа 32. издание на манифестација „Охридски староградски средби“.На традиционалниот настан кој е поддржан од Општина Охрид, присуствуваше претседателката на Советот, Живка Ангелоска.Во рамки на овогодинешната фестивалска програма настапија градскиот хор „Вокс Лихнидос“ од Охрид

Прочитај повеќе

ЦЈЗ-Охрид: Изминатата недела двојно помал бројот на заразени со Ковид-19 во Охрид, споредбено со неделата пред неа

Во интерес на информирање на населението кое живее на подрачјето на општините Охрид, Дебрца, Струга, Вевчани, Дебар и Центар Жупа, Центар за јавно здравје Охрид објавува податоци, информации и препораки поврзани со епидемијата од вирусот COVID-19, за период од последната седмица на територијата на горенаведените општини. За период од 12 до 18 с

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива