Реконструирани санитарните јазли во ОУТУ "Ванчо Питошески"

Како дел од проектот за локална и регионална конкурентност, во ОУТУ „Ванчо Питошески“ се изведе целосна реконструкција на санитарните јазли. Проектот е финансирани од Европска унија и кофинансиран од Владата на Република Северна Македонија и општина Охрид.Вредноста на проектот изнесува 574.695 денари.

Прочитај повеќе

Известување за градежни работи на крстосница на улица "Железничка"

На ден 29.09.2020 година (вторник) Општина Охрид ќе изведува градежни активности на крстосницата помеѓу улиците „Железничка“, „Егејска“ и „Будва“.Се упатува апел до учесниците во сообраќајот да го избегнуваат движењето во овој дел на градот и за зголемена претпазливост при движењето на овој потег, додека траат градежните активности.

Прочитај повеќе

Крстовден - празник на пост и покајание

Воздвижение на Чесниот Крст или Крстовден е еден од 12-те големи празници од есенскиот циклус , којшто е непроменлив празник и секогаш се паѓа на 14 септември, односно на 27 септември по стариот календар. Крстовден е празник на пост и покајание. Овој ден се празнува во чест на наоѓањето на крстот врз кој бил распнат Исус Христос, наречен Чесен К

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива