ЦЈЗ Охрид - изминатава недела 16 нови случаи на Ковид-19 во Охрид

Во интерес на информирање на населението кое живее на подрачјето на општините Охрид, Дебрца, Струга, Вевчани, Дебар и Центар Жупа, Центар за јавно здравје Охрид објавува податоци, информации и препораки поврзани со епидемијата од вирусот COVID-19, за период од последната седмица на територијата на горенаведените општини. За период од 19 до 25 с

Прочитај повеќе

Хоризонтална сигнализација на крак од улицата "Даме Груев"

Со поставувањето на хоризонтална сигнализација се комплетира проектот за реконструкција на кракот од улицата „Даме Груев“. Обележувањето се изврши по сите сообраќајни стандарди.Претходно на улицата беше извршено асфалтирање, уредување на пешачките патеки од двете страни на улицата и беа поставени нови рабници.

Прочитај повеќе

Се поставува нова дограма во ОУ "Христо Узунов"

Во тек се рабoтни активности за поставување на нова енергетски ефикасна дограма во сите училишни објекти и спортската сала во ОУ „Христо Узунов“.Вредноста на проектот е 3 милиони денари, а Општина Охрид го реализира во соработка со Центарот за развој на Југозападниот плански регион.Исто така со средства од општинскиот буџет во тек е реконструкц

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива