Медитеранска киноа салата - рецепт!

Додека повеќето салати ќе ве остават гладни за кратко време, оваа е поразлична благодарение токму на киноа семето. Имено, киноа семето е богато со протеини (има доволни количества на сите есенцијални аминокиселини) и растителни влакна, што ја прави оваа храна поттикнувач на чувство на полн стомак и особено корисна при слабеење. Покрај тоа, кин

Прочитај повеќе

Црвен крст - Охрид со донација за охридската Општа болница

Црвениот крст во соработка со ЛДС црквата од Америка обезбеди средства за хигиена, заштитни маски, ракавици, визири. Средствата од донацијата Црвен крст Охрид ги додели за потребите на Одделението за гинекологија и акушерство при Општата болница во Охрид.

Прочитај повеќе

Црвен крст - Охрид објави литературен и ликовен конкурс "Чувајте се, за ние да бидеме среќни"

Во рамки на активностите посветени 1 октомври, Меѓународниот ден на стари лица, Клубот за грижа за стари лица при Црвен крст Охрид објавува литературен и ликовен конкурс на тема „Чувајте се, за ние да бидеме среќни“.На конкурсот може да учествуваат учениците од основните и средните училишта на општините Охрид и Дебарца со дела од поезија, проза и

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива