Завршна фаза од реконструкцијата на улицата "Прва Македонска ударна бригада"

Деновиве се изведуваат завршните градежни активности за реконструкција на улицата „Прва Македонска ударна бригада“ од крстосницата со улица „Питу Гули“ до „Стобекс“ во должина од 750 метри.Во текот на денешниот ден се изврши поставување на првиот асфалтен слој на коловозот. Претходно беше извршено поплочување на пашачките патеки со бехатон плочки

Прочитај повеќе

Објавена првата стихозбирка на Павлина Атанасова - "Големата прегратка"

Деновиве од печат излезе првата стихозбирка на Павлина Атанасова ̶ „Големата прегратка“, издание на ПНВ Публикации.„В раце ја држиме дебитанската книга „Големата прегратка“ од Павлина Атанасова и веднаш да кажеме дека имаме книга песни со силни чувства и непосреден поетски израз што импонира. Возбудливо, страсно и вдахновено пеење за љубовта и

Прочитај повеќе

Зоки Поки на одмор во Охрид

Главниот лик од популарната серија за деца “Зоки Поки”, деновиве со своето семејство уживаше во Охрид. Зоки (Матеј Настевски) е харизматично дете полно со насмевки и љубов кон своите фанови. Со својата едноставност, душевна чистота, со споделувањето позитивна енергија и дружба, Зоки ги удостои сите свои фанови со заеднички фотографии, и со искрено

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива