Асфалтирани улици во село Косел

Деновиве заврши асфалтирањето на 4 улици во село Косел. Овие активности се дел од годишнaта програма за комунален развој, сообраќај и улици на Општина Охрид. Во текот на наредниот период ќе следува асфалтирање на улици на уште неколку локации во општината.

Прочитај повеќе

Прирачници за храна за предучилишни и училишни установи

Агенција за храна и ветеринарство и Организација на потрошувачите на Македонија подготвија Прирачници за операторите кои подготвуваат храна за предучилишните и училишните установи или кои истата ја добавуваат. Двата Прирачника содржат важни информации за видот на храната која треба да ја добиваат децата и учениците, условите на нејзина подготов

Прочитај повеќе

Заштита на пчелите во услови на прскање против комарци

Согласно Законот за заштита на населението од заразни болести (Сл. весник на РМ 66/2004, 139/2008 и 99/2009, 149/2014 и 150/2015), а врз основа на одлуката на Советот на Општина Охрид за спроведување на превентивна систематска дезинсекција на територијата на општина како општа противепидемиска мерка ЈЗУ „Центар за јавно здравје“- Охрид го изд

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива