Метеоропатија - како влијае времето на нашето здравје?

Многумина тврдат дека наглата промена на временските услови им предизвикува појава или интензивирање на веќе постоечките болки, особено во коските и зглобовите, предизвикани од артритис или некои други ревматски заболувања.Луѓето, пак, кои страдаат од мигрена исто така неретко ги обвинуваат временски услови за појавата на болките, односно симп

Прочитај повеќе

Свети апостоли Петар и Павле - Петровден

Денес православните верници го одбележуваат еден од најголемите празници после Велигден – Петровден. Празникот е посветен на Апостол Петар а се слави секоја година на 12 јули.Еден од најзначајните настани на Петровден е почетокот на традиционалната Галичка свадба.По примањето на Светиот Дух апостолите се растуриле по светот за да ја проповедаат

Прочитај повеќе

Од неделниот билтен на Центарот за јавно здравје - Охрид: 133 aктивни случаи на Ковид-19 во Охрид, 147 во Струга

За период од 04 до 10 јули 2020 г. Центарот за јавно здравје Охрид известува дека активни случаи во Охрид се 133, во Струга 147, а во Дебар 76. За истиот период важни се и следниве информации: Материјали (брис грло и нос) за тестирање на присуство на COVID-19 земени се од вкупно 354 лица и тоа по место на живеење: во општина Охрид и Дебрца

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива