Кујна - место каде што се создава храната и богатството

Кујната е една од најважните соби во домот според фенг шуи. Храната што се приготвува во неа го определува квалитетот на животот, и силно се рефлектира на благосостојбата. Се почнува со шпоретот.Кинезите веруваат дека кујната и местоположбата на шпоретот е пресудна за постигнување на благосостојба. Добрата положба на шпоретот во кујната може да до

Прочитај повеќе

Известување за прекин на улично осветлување

Поради санирање на дефект на електроснабдителната мрежа, има прекин на уличното осветлување на дел од булеварот „Тиристичка“ на потегот од „Државниот архив“ до спортскиот комплекс „Билјанини Извори“.Прекинот на јавното осветлување e од денеска, (вторник)14.07.2020, до (четврток) 16.07.2020 година. Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитај повеќе

Фото на насловна - На пристаниште, 70-те години на минатиот век

Фотографијата која деновиве ќе биде дел од нашата насловна страна, е уште едно навраќање на охридското минато. Станува збор за периодот од 70-те години на минатиот век, и може да се каже дека приказот на охридското пристаниште не се разликува многу од денес. Единствено отсутни се голем број пловни објекти кои се дел од денешното живеење на наши

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива