Известување за жителите на населбите "Христо Узунов" и "Даме Груев"

Се известуваат жителите на населбите „Христо Узунов“ и „Даме Груев“, поради асфалтирање на крак од улицата „Даме Груев“ кон населбата „Христо Узунов“, што ќе се реализира утре 28.07.2020 од раните утрински часови, потребно е да ги отстранат возилата за непречено одвивање на градежните активности.Дополнително поради градежните активности за асфа

Прочитај повеќе

"Зборовите на безгласната девојка" - првообјавена книга на Ивана Јанева

Деновиве од печат излезе прозното првенче на Ивана Јанева – “Зборовите на безгласната девојка”. Ивана Јанева е родена на 19.07.1988 година во Скопје, а живее и твори во Пробиштип. Студент е на Филолошкиот факултет при УГД. Пасијата кон пишувањето ја има уште од основно образование. Учествувала во разни драмски секции, конкурси и литературни нат

Прочитај повеќе

111 активни случаи на Covid-19 во Охрид

Со цел правовремено и точно информирање на населението кое живее на подрачјето на општините Охрид, Дебрца, Струга, Вевчани, Дебар и Центар Жупа, Центар за јавно здравје Охрид објавува билтен со податоци, информации и препораки за справувањето со вирусот COVID-19 на неделна основа…За период од 18 до 24 јули 2020 г.- Материјали (брис грло и нос)

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива