Од вечерва ќе бидат ставени во функција рампите за влез во стариот дел на Охрид

Општина Охрид и ЈП „Билјанини Извори“ ги информираат жителите и туристите кои престојуваат во Охрид дека од вечерва на полноќ 31.07.2020 година (петок) ќе бидат ставени во функција поставените рампи за влез и излез во стариот дел на градот.Возилата во овој дел на градот ќе може непречено да сообраќаат само доколку ги имаат регулирано своите обврс

Прочитај повеќе

Општина Охрид ќе врши теретистична дезинсекција против ларви од комарци

Утре (30.07.2020), општина Охрид ќе врши теретистична дезинсекција против ларви од комарци. Во првиот дел од лаврицидниот третман ќе биде опфатена 500 хектари површина.

Прочитај повеќе

Реконструкција на внатрешни ѕидови во ОСУ "Св. Климент Охридски"

Во тек се работни активности за реконструкција на внатрешните ѕидови во ОСУ „Свети Климент Охридски“.Освен санирање и обработка на оштетените ѕидови во дел од училниците и ходниците, се врши и комплетно молерисување на сите училишни простории. За оваа намена од буџетот на Општина Охрид се издвоени 378.780 денари.Според планираното, во текот на

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива