Нова фасада во ОЕМУЦ "Св. Наум Охридски"

Започна реализацијата на проектот за поставување на најсовремена енергетски ефикасна фасада на објектот од ОЕМУЦ „ Св. Наум Охридски“. Станува збор за инвестиција на Министерството за образование во соработка со општина Охрид. Во рамки на проектот предвидено е реновирање на училишната работилница.Изминатиов период во оваа образовна институција

Прочитај повеќе

Започна изградбата на баскет игралиштето во поранешната касарна "Михајло Апостолски"

Деновиве, започнаа градежните активности за изградба на баскет игралиште во поранешната касарна. Игралиштето е сместено во делот за спорт и рекреација и ќе биде со димензии 22 на 22 метри и површина од 422 м2. Ќе биде поставена специјална подлога за кошарка, а ќе биде опремено со рефлектори , соодветни спортски реквизити и клупи.Баскет игралиштет

Прочитај повеќе

Фото на насловна - перење на Езеро, 1965 година

Време е за нова фотографија на нашата насловна страна. Овој пат тоа повторно ќе биде навраќање на минатото на Охрид, и преку фотографија претставување на моменти кои некогаш биле дел од секојдневието на народот.Еве како во минатото се переле черги и килими во Охридското Езеро. Старите охриѓани се сеќаваат на ваквите моменти, кога најчесто на кра

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива