Реконструкција на крак од улицата "Даме Груев"

Деновиве се изведуваат градежни активности од завршната фаза за реконструкција на крак од улицата „Даме Груев“ во населбата „Христо Узунов“.Во текот на денешниот ден беше поставен првиот асфалтен слој на коловозот. Претходно се изврши поплочување на тротоарите од двете страни на улицата со бехатон плочки и се изврши поставување на нови рабници.

Прочитај повеќе

На 2 август 41-во издание на малиот пливачки маратон

На 2-ри август на големиот национален празник Илинден во Охрид ќе се одржи традиционалниот мал пливачки маратон. Во услови на пандемија од КОВИД 19, годинешното маратонско издание ќе се реализира по претходно утврдени протоколи. Според предвиденото стартот на трката закажан за 10 часот наместо од хотел „Парк“ како што беше претходно ќе бид

Прочитај повеќе

Се поставува асфалт на улицата "Охридска бригада"

Во тек се завршни градежни активности за реконструкција на улицата „Охридска Бригада“.Денеска се изврши поставување на првиот слој асфалт, а во текот на наредните денови ќе биде поставен и завршниот слој на асфалт.Проектот за реконструкција на улицата е дел од Програмата за уредување на градежно земјиште за 2020 година. За оваа намена од буџето

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива