Ќе се реконструира детското игралиште во населба "Христо Узунов"

Во текот на наредните неколку дена ќе се врши реконструција на детското игралиште во населбата „Христо Узунов“.За таа цел се информираат жителите на населбата дека поради безбедност на децата, игралиштето ќе биде привремено затворено и нема да може да се користи.Детското игралиште ќе биде повторно достапно за користење откако ќе бидат завршени

Прочитај повеќе

Одложено одржувањето на Илинденскиот пливачки маратон

Поради зголемениот број на туристи во Охрид и специфичните состојби за почитување на протоколите и мерките за заштита од Корона вирусот „Ковид-19“, 41. издание на Илинденскиот мал пливачки маратон е одложено и нема да се одржи на 2-ри август, како што беше претходно најавено.Овогодинешното маратонско издание ќе се одржи во некој од наредните вике

Прочитај повеќе

"Летувајте безбедно во време на пандемија" - кампања на Општина Охрид

Под слоганот „Летувајте безбедно во време на пандемија“, Општина Охрид денес започна кампања за подигање на јавната свест кај посетителите, со цел да се зголеми почитувањето на мерките за заштита од Корона вирусот „Ковид 19“.Подготвени се промотивни флаери кои во текот на наредните денови ќе се делат на повеќе јавни локации, како што се охридскат

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива