Охридски комуналец повторно го расчистува патот до Велестово

Во изминатиов период во 3 наврати се изврши расчистување на патот кој води до с.Велестово од расфлан комунален отпад, но повторно истата слика. Расфрлан отпад од најлонски ќеси и хартија на сите свиоци каде што застануваат граѓани и туристи и покрај тоа што се поставени информативни табли за забрана на фрлање на отпад.

Прочитај повеќе

Фото на насловна - `Кај скаличките` некогаш

За некои фотографии не се потребни могу зборови. Едноставно, тие самите раскажуваат богати приказни. Нашиот избор за фото на насловна страна деновиве, е фотографија која нема да ја опсипуваме со многу зборови, а го прикажува местото викано `кај скаличките`. Од левата страна денес е трговскиот центар Амам. Фотографијата ја позајмивме од фејсбук гр

Прочитај повеќе

Ватерполо турнир `Охрид 2019` со хуманитарен карактер

Во чест на Денот на независноста на Република Северна Македонија, денес и утре (сабота07.09.2019 и недела 08.09.2019) на Градското пристаниште во Охрид, ќе се одржи ревијалниот ватерполо турнир ОХРИД 2019. Со тоа се продолжува иницијативата од минатата година, која има цел да се развие овој, некогаш многу популарен спорт во Охрид.Денешниот т

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива