Одбележан Меѓународниот ден на мирот

„Глобалната климатска опасност е закана за сигурноста и стабилноста“ е мотото под кое денес се одржа традиционалниот Марш на мирот, а по повод 21 Септември меѓународниот дена на мирот.Претседателката на Советот на Општина Охрид, Живка Ангелоска се обрати на свеченоста што по тој повод се одржа на плоштадот Св. Климент Охридски.Во своето обраќањ

Прочитај повеќе

Утре велосипедско дефиле во Охрид

Општина Охрид ги повикува сите граѓани утре (20.09.2019год.) во период од 10:30 до 12:00 часот да земат учество во одбележувањето на Денот без автомобили под мотото „Исклучи го моторот- вози велосипед“.Велосипедското дефиле започнува со собирање на учесниците во 10:30 пред општинската зграда. Велосипедистите ќе возат по улиците „Димитар Влахов“,

Прочитај повеќе

21 Септември - Ден на светскиот мир

Во организација на Општинската организација на СБ од НОАВМ 1941-1945 и грѓаните продолжувачи во општините Охрид и Дебрца и Локалната самоуправа на општина Охрид, на 20. Септември 2019 година (петок) ќе се одржи традиционалниот Марш на мирот под мотото “Глобалната климатска опасност е закана за сигурноста и стабилноста”. Со Резолуција на Генералн

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива