Фото на насловна - `Кај скаличките` некогаш

 За некои фотографии не се потребни могу зборови. Едноставно, тие самите  раскажуваат богати приказни.

Нашиот избор за фото на насловна страна деновиве, е фотографија која нема да ја опсипуваме со многу зборови, а  го прикажува местото викано `кај скаличките`. Од левата страна денес е трговскиот центар Амам.

  Фотографијата ја позајмивме од фејсбук групата `Охрид слики од минатото`, а за јавноста ја постираше нашиот сограѓанин Томе Љушев.