Најмладите ја започнуваат Европската недела на мобилност во Охрид

Во рами на „Европската недела на мобилност“ што се одбележува од 16 до 22 септември, најмладите охриѓанчиња кои се згрижени во ЈОУДГ „Јасна Ристеска“ во понеделник, во период од 10 до 11:30 часот ќе продефилираат низ централните охридски улици со соодветни транспаренти во рака и ќе ја пренесат пораката „Рака за рака“. Дечињата ќе прошетаат по ули

Прочитај повеќе

Црвен крст Охрид ќе го одбележи Светскиот ден на прва помош

Црвен крст Охрид во сабота, 14 септември, ќе го одбележи Светскиот ден на првата помош. На тема Првата помош и маргинализираните лица, на платото пред Центарот за култура „Григор Прличев“ и Градскиот плоштад „Св.Климент Охридски“, во периодот од 10-12 ч. тимовите на парамедици на Црвен крст Охрид ќе презентираат знаења и техники за укажување

Прочитај повеќе

Побарајте ги новите наслови во охридската Библиотека

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:“Тајна отсонувана во Истанбул” – Нермин Јилдирим“Проблемот Спиноза” – Ирвин Д. Јалом“Кукларот” – Јустејн Гордер“Венецијанска бајка” – Марко Павловски“Вети, ќе ме сакаш” – Ивана Наскова“Последниот бакнеж” – Лорелин Пејџ“Синиот час” – Дора П.“Интернат” – Сергиј Ж

Прочитај повеќе