Еве кои се најновите наслови во охридската Библиотека

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:“Збунети години” – Велко Неделковски“Хотел за кучиња” – Лоис Данкан“Легендата за Марфи Компирката” – Олаф Колфер“Кифличката Мирна” – Оливера Ќорвезироска“Сештологија” – Ванчо Полазаревски“Петар Пан во црвено” – Џералдин Мекоркран“Шармери од осмо” – Велко Неделко

Прочитај повеќе

Девет нови локации за паркирање велосипеди во Охрид

Градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески присуствуваше на промоција на проектот „Паркинзи за велосипеди“ што денес се одржа во непосредна близина на Поштата во центарот на Охрид. Проектот е дел од активностите за одбележување на Европската недела на мобилност во Охрид.Во изјава за медиумите градоначалникот Георгиески истакна дека општината

Прочитај повеќе

Разновидни содржини ќе бидат дел од хуманитарната акција `ЗА ПОСРЕЌНО ДЕТСТВО`

Црвен крст Охрид ја најавува традиционалната хуманитарна и спортско-рекреативна акција „ЗА ПОСРЕЌНО ДЕТСТВО“ која ќе се реализира на 21 септември 2019 г. Овој настан кој е со широко општествено значење, ќе започне во 11 ч. со „главна трка“ на младите чиј старт ќе биде од плоштадот „Крушевска република-Чинар“, а цел на градскиот плоштад „Климент Ох

Прочитај повеќе