Топ 15 причини зошто Марс заслужува да биде нашиот `втор дом`!?

Бидејќи е планета од Земјин тип; Времетраењето на денот и ноќта се многу слични како на Земјата. Едно деноноќие на Марс изнесува 24 часа, 39 минути и 35 секунди;Има атмосфера, иако е потенка и поретка од Земјината, сепак делумно ја заштитува планетата од космичко и радиоактивно зрачење;Гравитацијата на Марс е 38% од онаа на Земјата. Науката е

Прочитај повеќе

Црвен крст Охрид организира дефиле за промоција на толеранција, мир и соживот

Во рамките на програмата Црвен крст во акција - Промоција на хумани вредности (ЦКА-ПХВ), Црвен крст Охрид организира ПХВ дефиле за промоција на толеранција, мир и соживот. Настанот под мотото „ДЕФИЛИРАЈ, НЕ СЕ ФОЛИРАЈ“ ќе се одржи на 25.09 (среда) со почеток во 11:00 часот, а ќе се тргне од плоштадот „Крушевска република“ (Чинар), преку чаршиј

Прочитај повеќе

Рождество на Пресвета Богородица - Мала Богородица

Рождество на Пресвета Богородица или Мала Богородица е еден од 12 големи празници во православието кој го слави раѓањето на Богородица. Богородица е родена во Назарет од стари и бездетни родители, благочестиви Јоаким и Ана како одговор на нивните молитви. Се слави на 8 септември според јулијанскиот календар или на 21 септември според грегоријанскио

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива