Ликовен и литературен конкурс `Есенските градини со златни бои грст плодови ставаат во дланките твои`

огласно Одлуката за усвојување на измените на Програмата на одделението за заштита и влијание на животната средина за 2019 год.на Општина Охрид бр.08-118172/7 од 28.12.2018г, Општина Охрид објавува : ЛИКОВЕН И ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ВО СОРАБОТКА СО ОХРИДСКИТЕ ОСНОВНИ УЧИЛИШТА НА ТЕМА„ ЕСЕНСКИТЕ ГРАДИНИ СО ЗЛАТНИ БОИ ГРСТ ПЛОДОВИ СТАВААТ ВО ДЛАНК

Прочитај повеќе

Нов циклус на програмата `Млади лидери создаваат иднина`

По успешната прва реализација на програмата „Млади лидери создаваат иднина“, Црвен крст Охрид најавува нов циклус на спроведување на оваа програма за млади. Програмата „Млади лидери создаваат иднина“ е наменета за ученици од деветто одделение до трета година средно образование. Црвен крст Охрид ја нуди оваа програма со цел да им овозможи на мл

Прочитај повеќе

Започна новата учебна година

Во основните и средните училишта на територијата на општина Охрид, денес, започна новата учебна година. Успешен почеток на сите ученици им посака градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески, кој денес го осети ОУ „Ванчо Николески“ во Лескоец.– Навистина секој почеток на учебната година буди чувства, емоции, особено кај првачињата и нивните ро

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива