Во октомври општински натпревар за млади библиотекари

НУ Библиотека “Григор Прличев” – Охрид организира општински натпревар за млади библиотекари.Натпреварот ќе се одржи на 24.10.2019 година во просториите на НУ Библиотека “Григор Прличев” – Охрид, со почеток во 10 часот. Право на учество на општинскиот натпревар имаат учениците и членовите на библиотеките од Основните училишта на Општина Охрид как

Прочитај повеќе

Фото на насловна - Охридскиот плоштад, 1960 година

Фотографијата која деновиве ќе биде дел од нашата насловна страна го прикажува охридскиот плоштад во далечната 1960 година. Постојано со доза носталгичност, но и радост, се сеќаваме на изминатите времиња од поблиското или подалечно минато, потсетувајќи се на тоа како некогаш се живеело, и колку е изменет животот денес. Фотографиите најдобро го п

Прочитај повеќе

Нови наслови во охридската Библиотека

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:“Патот што е во тебе” – Миле Д. Миќуновиќ“Соѕвездие низ магичниот круг” – Ило Кафеџиоски Кафе“Студ” – Разме Кумбароски“На Македонија со љубов” – Саво Костадиновски“Небесна тишина” – Новица Соврлиќ“Бети, Филип и Бисера” – Саво Костадиновски“Аспекти на карикатурат

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива