Еве кои се најновите наслови во охридската Библиотека

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:

 • “Збунети години” – Велко Неделковски
 • “Хотел за кучиња” – Лоис Данкан
 • “Легендата за Марфи Компирката” – Олаф Колфер
 • “Кифличката Мирна” – Оливера Ќорвезироска
 • “Сештологија” – Ванчо Полазаревски
 • “Петар Пан во црвено” – Џералдин Мекоркран
 • “Шармери од осмо” – Велко Неделковски
 • “Белиот кловн” – Дамир Милош
 • “Игбал, мојата тајна” – Јагода Михајловска-Георгиева
 • “Кралот на Златната река” – Џон Раскин
 • “Архив(истика)” – Никола Митровиќ-Бабе
 • “Петар Чаулев – син на ВМРО” – Никола Митровиќ-Бабе
 • “Со љубов до страдание” – Вера Благојевиќ
 • “Првиот учител” – Вера М. Самарјанин