Рекреација и забава на најмладите во рамки на светската кампања за зачувување на животната средина (фото)

Промоција на здрави животни навики, прекрасно дружење, спортување, забава беше обележје на денешниот настан во организација на Центарот за рзвивање на животни вештини при БОБ-Црвен крст Охрид, а организиран во рамки на светската кампања за зачувување на животната средина и климатските промени. Дел од децата кои ја следат Бреинобреин програмата, зае

Прочитај повеќе

Учениците од Бреинобреин програмата утре ќе се рекреираат на велосипеди

Во рамки на светската кампања за зачувување на животната средина, а со цел поттикнување на здрави животни навики, Бреинобреин Македонија и сите центри кои ја имплементираат Бреинобреин програмата во Република Северна Македонија во сабота, 28.09.2019 г. ќе организираат заедничка дружба со возење велосипед под мотото ,,Бреинобреин на велосипед - ре

Прочитај повеќе

Крстовден - празник на пост и покајание

Воздвижение на Чесниот Крст или Крстовден е еден од 12-те големи празници од есенскиот циклус , којшто е непроменлив празник и секогаш се паѓа на 14 септември, односно на 27 септември по стариот календар. Крстовден е празник на пост и покајание. Овој ден се празнува во чест на наоѓањето на крстот врз кој бил распнат Исус Христос, наречен Чесен Крс

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива