Со цвеќе се разубавуваат кружните токови во Охрид

Екипи на „Паркови и зеленило “ при Јавното претпријатие „Охридски комуналец“ денес засадуваат цветен саден материјал од зимската реколта на кружните текови во близина на гимназијата и кај Охридска Банка каде хортикултурно се уредува и жардинеријата. Утре со цвеќе ќе се разубавуваат и останатите кружни текови. Се засадуваат цвеќиња од типот viol

Прочитај повеќе

Македонската писателка Лилјана Пандева наградена во Србија

Македонската писателка Лилјана Пандева е добитник на наградата „Лукијан Мушицки“ што ја доделува Книжевното друштво „Сунчани брег“ од Белград. Наградата се доделува еднаш годишно на домашни и странски автори за поезија, проза и детска литература. Пандева ја доби за својот роман Доилката кој неодамна беше објавен на српски јазик и промовиран н

Прочитај повеќе

Побарајте ги најновите наслови во охридската Библиотека

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:“Четиринаесеттата колонија” – Стив Бери“Вистински предавства” – Нора Робертс“Тетовирачот од Аушвиц” – Хедер Морис“Другата жена” – Сенди Џонс“Девојката од мочуриштето” – Дилија Овенс“После тебе” – Џоџо Мојес“Апартман во Париз” – Гијом Мисо“Оклопно срце” – Ју Нес

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива