Хумани луѓе, повторно му сме потребни на Тачо!

На нашиот сограѓанин, голем човек и спортист, Трајан Целески- Тачо, повторно му е потребна нашата несебичната хуманост! Тој пред две години се избори со тумор на мозокот, но за несреќа, болеста повторно го нападна, а за да излезе како победник, Тачо треба да оди на лекување на 30.11.2019. За третманот потребни се средства, кои неговото семејство

Прочитај повеќе

Црвениот крст на Македонија објави телефонски броеви и сметки за донации - да им помогнеме на граѓаните на Албанија

Црвениот крст на Република Северна Македонија изрази сочуство до граѓаните, семејствата и институциите за жртвите од земјотресот во Албанија.Оттаму известуваат дека се во постојан контакт со Меѓународната Федерација на Црвен крст и Црвена полумесечина, Албанскиот Црвен крст и владините институции со цел утврдување на приоритетните потреби на тере

Прочитај повеќе

Се реконструира кровот на охридската Гимназија

Во тек се градежните активности за санација на кровот од ОСУ „Св. Климент Охридски“. Со зафатот кој е по налог на Општина Охрид предвидена е реконструкција на оловните табли од куполите, санација на олуците,китирање на спојните елементи, оловните табли, окапници и ветробрани. Оловните плочи ќе бидат прицврстувани со нови завртки. Во рамки н

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива