Нов дрворед покрај каналот Студенчишта

На пешачката патека покрај каналот Студенчишта екипите на „Паркови и зеленило„ оформија нов дрворед од садници од видот „ликвидамбар„. Засадени се 25 дрвја од овој вид кој претставува исклучително декоративно, дрворедно и парковско дрво кое има брз раст и формира широка правилна пирамидална крошна која може лесно да се режи и формира во посакуван о

Прочитај повеќе

Прва промоција на романот "Дневници на една љубов" од Лилјана Пандева

Првата промоција на најновиот роман на Лилјана Пандева – „Дневници на една љубов“, во издание на ПНВ Публикации, ќе се одржи на 4 декември 2019 година, во НУ Универзитетска Библиотека „Гоце Делчев“, во Штип, со почеток во 18.00 часот.Книгата пред штипската публика ќе ја претстави проф.д-р Јованка Денкова, а извадоци од романот ќе читаат студенти

Прочитај повеќе

Модерна спортска трибина ќе се гради во Охрид

Општина Охрид и Фудбалската федерација на Македонија, наредниов период започнуваат со реализација на крупен проект, изградба на нова спортска трибина на стадионот „Билјанини извори“ во Охрид. Проектот е вреден 1.000.000 евра.Градоначалникот Георгиески на потпишување на одобрението за градбаГрадежните активности ќе започнат по правосилн

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива