Потпишан договор за соработка помеѓу ОУТУ "Ванчо Питошески" и Професионалната гимназија по туризам од Велико Трново

На покана од Татјана Данчева – директор на Професионалната гимназија по туризам „Д-р Васил Берон“ во Велико Трново – Република Бугарија присуствуваа директорот на ОУТУ „Ванчо Питошески“-Охрид – Марјан Радески и Секретарот Душко Јаковчески.Директорите Данчева и Радески потпишаа Договор за соработка помеѓу двете училишта. Соработката ќе се состои

Прочитај повеќе

За убав ден - "Кога ќе дувне југот" - фото: Ѓоко Симјаноски

Споделуваме убавини. Меѓу нив и фотографијата на нашиот сограѓанин Ѓоко Симјаноски, `кога ќе дувне југот`.

Прочитај повеќе

Собор на Свети Архангел Михаил

Меѓу поголемите есенски празници што нашиот народ ги празнува со домашни служби е и празникот Собор на свети архангел Михаил, меѓу народот попознат како Аранѓел, Оранѓел или Аранѓеловден. Црквата го определила овој ден за празник во чест на сите ангели, а најмногу на свети архангел Михаил кого го смета за водач на сите небесни сили. Именден праз

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива