Промоција на „Кумова слама“ од Славе Ѓ. Димоски наградена со „Антево перо“

Утре – петок во 18 часот во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид ќе биде промовирана стихозбирката „Кумова слама“ за која авторот Славе Ѓорѓо Димоски неодамна стана прв добитник на наградата „Антево перо“.За книгата и творештвото на поетот Димоски ќе беседи професор – д-р Димитар Пандев.Книгата „Кумова слама“ ја издаде издавачката куќа „Три

Прочитај повеќе

Компанијата Рамстор Македонија своето 13 годишно постоење го одбележа со крводарителска акција (фото)

Своето 13 годишно постоење и активна работа во Македонија, компанијата Рамстор Македонија го одбележа на хуман начин, како партнер на Црвен крст Охрид и Одделот за трансфузија во реализацијата на крводарителска акција. Вработените во Рамстор Македонија, предводени од регионалниот директор за продажба на Рамстор, Г-дин Ayhan Caliskan денес во Оддело

Прочитај повеќе

Нови наслови во охридската Библиотека

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:“Про-музика” – Костадин Костадиновски“Животот е добар ако не се откажуваш” – Сет

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива