Денес во Охрид облачно со поинтензивни врнежи од дожд

Според метеоролозите времето денес ќе се задржи облачно со поинтензивни врнежи од дожд и максимална температура од 10°C.

Прочитај повеќе

Манастирскиот комплекс Свети Наум во 1917 година

Сеќавањата на минатото секогаш побудуваат чувства, и луѓето обично со носталгија споделуваат приказни и овековечени моменти од некое минато време. Фејсбук групата `Охрид слики од минатото` постои со цел што повеќе фотографии да се споделат од времињата кои некогаш биле актуелни, да ни претстават дел од историјата и кутлурата на градот. Фотографиј

Прочитај повеќе

Борче Исакоски од Охрид прв на Републичкиот натпревар `Млади библиотекари`

Вчера (16-ти ноември) во Демир Хисар во организација на Библиотекарското здружение на Македонија се одржа традиционалниот Републички натпревар `Млади библиотекари`.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива