Охрид успешно се промовира во Италија

По неодамна одржаните промотивни настани, промо турата „Охрид 2019“ и “Ohrid Outdoor Festival” градов успешно се промовира како привлечна туристичка дестинација за италијанските гости и туристи не само во лето туку и во есенскиот и зимскиот период од годината. На настаните учествуваа туроператори и новинари од Италија.Италијанските гости

Прочитај повеќе

Пицерија Немо – вистинско место за незаборавни роденденски забави!

Најубавите роденденски забави за вашите најмили направете ги незаборавни во Пицерија Немо!Пицерија Немо е местото каде ќе ги вкусите најубавите пици подготвени во фурна на дрва, највкусните пилешки крилца, повеќе видови тестенини, салати и палачинки – сето тоа во најтопол амбиент кој ќе ги исполни вашите незаборавни мигови. Не двоумете се и вкусе

Прочитај повеќе

Чинарот прогласен за природна реткост

Со одлука на Министерството за животна средина потпишана од министерот Насер Нуредини, единечното дрво – Чинар (Platanus orientalis) лоциран во Охридската чаршија на плоштадот „Чинар“, инаку дел од долгата историја на Градот, но и препознатлив дел од неговата туристичка понуда е прогласено за природна реткост. Називот на природната реткост е „Чина

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива