И оваа среда во одделот за зајмување во охридската библиотека ве чекаат нови книги

НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид континуирано го збогатува книжниот фонд. Од книгите кои се купени и обработени ви предлагаме да ги побарате следните пет наслови: Каде што реката го бакнува небото од Билјана Тинтоска Роман е инспириран од љубовта, како да сакаат луѓето, како се бидува ЧОВЕК.„Радоста не доаѓа од околу, туку се раѓа во нас

Прочитај повеќе

Утре промоција на „Стихописани слики“ од Митко Ц. Колјушевски

Во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид утре – среда во 12.00 часот ќе биде промовирана книгата „Стихописани слики“ од роднокрајниот автор Митко Ц. Колјушевски. Митко Ц. Колјушевски е роден 1949 год. во Охрид. По професија - Водител на процеси во М.М. Насока (во пензија). По вокација музичар (пеење, гитара, тапани и др. Ударни инструменти). Ав

Прочитај повеќе

Промоција на стихозбирката "Позајмениот куфер" од Наум Трајчески

Утре – четврток од 12.00 часот во НУ Библиотека „Григор Прличев“ ќе биде промовирана стихозбирката „Позајмениот куфер“ од Наум Трајчески, роднокраен автор и почесен член на охридската библиотека. За животот и творештвото на Трајчески ќе говори м-р Милчо Јованоски, директор на библиотеката. Пред присутните ќе биде прочитан и освртот на Билјана П

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива