Од 15 октомври до 15 ноември, традиционално се одбележува Месецот на книгата

Во овој период НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид која е од отворен тип секојдневно бележи посети на ученици од основните и средни училишта. Вработените во Библиотеката исцрпно ги информираат со дејноста на библиотеката и процесот на доаѓање на книгата во рацете на читателите а тие имаат можност бесплатно да ја разгледаат оваа установа. Би

Прочитај повеќе

Роднокрајни творци родени во ноември

НУ Библиотека „Григор Прличев“ и овој ноември со изложба на дел од нивното творештво ги одбележува родендените на роднокрајните автори родени во овој месец. Пред пултот за зајмување од вчера е поставена изложба на книги од следните автори: Стојан Ристески, Димче Џајкоски, Димче Донески Дим – Дон, Севим Адем – Сана, Митре Велјаноски и Никола Митров

Прочитај повеќе

Промоција на Прирачникот “Социо-емоционален развој на деца“ од авторката Верица Пандиловска – Гичева

Утре, петок со почеток во 12.00 часот во Националата установа Библиотека “Григор Прличев“ во Охрид ќе се одржи промоција на Прирачникот “Социо-емоционален развој на деца“ од авторката Верица Пандиловска – Гичева. Публикацијата е наменета за воспитувачи, родители и деца до 7 години од предучилишна возраст како и за деца кои се со лесна ментана попр

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива