И оваа среда нови наслови во НУ Библиотека „Григор Прличев“ - Охрид

НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид и оваа недела ви препорачува пет нови наслови кои од денеска можете да ги зајмите. Големи лаги во мал град од Дијана Чејмберлен во издание на Култура. Чејмберлен, докажан раскажувач на неверојатни приказни, ги држи читателите во неизвесност со приказна што ги поврзува историјата и сегашноста со романса и м

Прочитај повеќе

Промоција на збирката раскази „Приказни од кујната“ од Марина Шикова Димовска

Во сабота, 24 септември, од 18:00 часот во кафе и бар „Шила“ во Охрид ќе биде промовирана првата збирка раскази на Mарина Шикова Димовска ‒ „Приказни од кујната“, издание на ПНВ Публикации од Скопје. Книгата низ разговор со авторката ќе ја претстави Јулијана Величковска, која за збирката ќе рече: „Куса исповедна проза, необични дневнички записи шт

Прочитај повеќе

Денес во охридската библиотека изложба на слики и фотографии и одбележување на Светскиот ден на мирот

Денес во 12 часот во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид ќе биде отворена изложба на цртежи во арапска техника од Верче Андонова и изложба на фотографии под наслов „Мојот црно – бел свет“ од Невенка Митева. .-Проектот е дел од Годишната програма на НУ У Библиотека „Гоце Делчев“ од Штип а поддржан од Министерството за култура, вели Соња Манева

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива