Промоција на последните изданија на издавачката куќа „Ми-Ан“ од областа на македонскиот јазик и македонската литература и култура во Охрид

Вечерва во 19 часот во Конгресниот центар при УКИМ во Охрид ќе се одржи промоција на последните изданија на издавачката куќа „Ми-Ан“ од областа на македонскиот јазик и македонската литература и култура. Како дел од насловите се издвојуваат: „Лексикологија на македонскиот јазик“ од Симона Груевска Маџоска, прв ваков труд во македонската наука, „Топо

Прочитај повеќе

Охридската Библиотека од утре го враќа стандардното време за работа со читатели

Националната установа Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид од утре 5 септември го враќа старото – стандардно време за работа со читатели.Пултот за зајмување книги од понеделник до петок ќе работи од 8 и 30 до 18 и 30 часот.Библиотеката е од отворен тип и читателите слободно ќе можат да влезат и да одбираат книги од полиците и да побараат помош о

Прочитај повеќе

Четврто издание на Олимпискиот пливачки маратон на 10 километри

Клубот за спортови на вода "Охридски бранови 2008" го организира четвртиот по ред Олимписки пливачки маратон на 10 километри. Маратонот ќе се реализира денес, петок, 26.08.2022, во водите на Охридското езеро на водената површина помеѓу Старото пристаниште - хотел Палас и хотел Милениум. Стартот на маратонот е предвиден за 10:30 часот.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива