ПРВОАПРИЛСКИ ХЕПЕНИНГ ПОД МАСКИ НА ОХРИДСКИОТ ПЛОШТАД

Во организација на Општина Охрид во сабота на 1-ви април 2023 година по повод Денот на шегата ќе биде организиран „Првоаприлски хепенинг под маски“ на плоштадот „Свети Климент Охридски“.На настанот со свои музички и танцови точки ќе настапат дечињата од ЈОУДГ „Јасна Ристеска“ како и ученици од сите основни училишта од територијата на Општина Охри

Прочитај повеќе

Промоција на збирката раскази „Точно, точно и вистина“ од Методија Анѓелкоски

Во сабота на 18 март од 11.00 часот во „Прличевата одаја“ на НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид ќе биде промовирана книгата „Точно, точно и вистина“ од роднокрајниот автор Методија Анѓелкоски. Ова е прв, официјален литературен обид на Анѓелкоски и во предговорот на книгата вели: - Зошто избрав наслов „Точно, точно и вистина“? Нели точно и ви

Прочитај повеќе

Промоција на сликовницата -боенка „Џуџето Јоханухан Папатакапов Смирнов“

Промоција на „Џуџето Јоханухан Папатакапов Смирнов“, сликовница-боенка на Александар Илиевски и Мерсиха ИсмајлоскаСо почеток во 11:00 часот, понеделник 13 март, во Кафе и бар „Шила“, ќе се одржи промоција на сликовницата-боенка „Џуџето Јоханухан Папатакапов Смирнов“ на Александар Илиевски и Мерсиха Исмајлоска. Сликовницата-боенка е издание на Здр

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива