Нови наслови во НУ Библиотека „Григор Прличев“ - Охрид

Во одделот за зајмување книги на охридската Билиотека побарајте ги следните нови наслови: „Мојот не баш совршен живот“ и „Го имам твојот број“обете од авторката Софи Кинсела во издание на Сакам книги. Побарајте ги и трите романи во издание на Книгохоличари: „Надеж помеѓу страниците“ од Пепер Башам, „Во потрага по Ноел“ од Ричард Пол Еванс и „Д

Прочитај повеќе

Изложба на слики од Мајкл Клос во охридската Библиотека

Утре, во 12 часот во „Прличевата одаја“ на НУ Библиотека „Григор Прличев“ ќе биде отворена самостојната изложба на канадскиот уметник со македонски корени Мајкл Клос под наслов: „Сликарството на патот на хуманоста“.Клос е роден во Торонто. Дипломирал на Ontario College of Art една од најстарите институции за сликарство во Канада, Ryerson Polytec

Прочитај повеќе

34. Поетска ноќ во Велестово од 19 до 21 август

34. Поетска ноќ во Велестово годинава ќе се одржи од 19 до 21 август на неколку локации во с. Велестово и во Охрид.Во програмата се предвидени три поетски читања на кои ќе учествуваат десетина поети од земјава и од странство, ќе биде отворена ликовна изложба, а ќе има и работилница за креативно пишување и иновативно интерпретирање поезија наменет

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива