Во месецот на дарување, бидете хумани, дарувајте крв!

Искористете го РАДОСЕН ДЕКЕМВРИ, месецот на дарување да ја искажете својата хуманост на крводарителската акција која под мотото ПОДАЈ РАКА ЗА ЖИВОТ! ДАРУВАЈ КРВ! ќе се реализира на 13.12.2022 г. (вторник), од 10-14 ч. на Факултетот за туризам и угостителство, Охрид.Ги покануваме студентите, наставниот кадар и вработените на факултетите во Охрид к

Прочитај повеќе

Утре отворен ден за волонтери во Црвен крст Охрид

По повод 5-ти декември, Светскиот ден на волонтеризмот, Црвен крст Охрид во понеделник, 5.12.2022 г. во периодот од 11-20 ч. организира ОТВОРЕН ДЕН за ВОЛОНТЕРИ. Преку дружење и разговори со наши волонтери од 7 до 77 годишна возраст, присутните ќе можат да се запознаат со изворите за мотивација за волонтирање и да го препознаат клучот на успехо

Прочитај повеќе

Прозно - поетски настан "Сите лица на слободата"

Утре, 13-ти ноември, во објектот на кафе-барот „Шила“ ќе се одржи прозно-поетски настан „Сите лица на слободата“, на кој учесниците ќе се претстават со творби поврзани со темата слобода. Оваа средба се организира во чест на одбележувањето на Денот на ослободувањето на Охрид, 7-ми ноември. Учесници се: Наталија Кичеец, Смиле Наумоски – Брсјак, Корд

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива